субота, 15 августа, 2020
Насловна / Вести / Октобарска признања за Дан општине Бачка Паланка

Октобарска признања за Дан општине Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА: Одборници Скупштине општине Бачка Паланка одлучили су ко ће понети овогодишња општинска признања поводом Дана ослобођења.

Награде ће бити уручене на свечаности заказаној за 20. октобар. Златне значке добили су пољопривредни произвођач Мита Плавшић и голубар Никола Ћирић, а плакете „Ковис” Бачка Паланка д.о.о. и бачкопаланачка Месна заједница „Стари град“.

Комисија за одликовања, награде и друга друштвена признања у образложењу одлуке, поред осталог, навела је да је Мита Плавшић као пољопривредни произвођач остварио значајне резултате у узгоју стоке и производњи млека. После две деценије бављења овом производњом обрађује 250 хектара земље, узгаја 270 грла стоке, од чега 200 крава музара. Дневно производи око 3.500 литара млека, а у прошлој години произвео је преко 800.000 литара млека.

Никола Ћирић ће, такође добити Златну значку као вид Октобарске награде, а у образложењу пише да је члан Удружења одгајивача ситних животиња „Голуб“ у Бачкој Паланци, основаног 1966. године и једног од најстаријих у Србији. Својим радом у Удружењу допринео је популаризацији голубарства у бачкопаланачкој општини.

Октобарску награду у виду плакете добиће „Ковис” Бачка Паланка, иначе словеначка фирма која се давно одомаћила у овом крају, а бави се производњом лежајних кућишта за потребе железнице и скоро целу производњу извози у ЕУ. Тренутно запошљава близу 100 радника, а своју производњу са почетних 500 ова компанија повећала је на 4.500 комада лежајних кућишта.

Плакета је ове године припала и Месној заједници „Стари град“, коју овде зову Стара Паланка, а између осталог, препознатљива је и по агилном председнику Савета МЗ Јови Зарупском – Рупи. У протеклом периоду, каже се у образложењу, захваљујући Савету МЗ пуно је учињено на очувању чистоће и одржавању зелених површина које нису биле у надлежности општинског ЈКП. Пуно је урађено и на плану унапређења и развоја МЗ, очувању традиције и обичаја Старе Паланке и обновљено такмичење у кувању рибљих чорби и паприкаша.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.