субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / Општина Бачка Паланка одобрила дугорочни закуп земље око Деспотова

Општина Бачка Паланка одобрила дугорочни закуп земље око Деспотова

БАЧКА ПАЛАНКА: Скупштина општине Бачка Паланка дала је сагласност на Инвестициони план, уз предлог мера за реализацију закупа пољопривредног земљишта у државној својини по основу права пречег закупа.

Прецизније, ради се о инвестиционом плану „Ајдук аграр“ доо из Деспотова.

Надлежни су овакву одлуку образложили, како кажу, чињеницом да је Законом о пољопривредном земљишту предвиђено, између осталог, да се право првенства закупа државног пољопривредног земљишта може дати на период и до 30 година. Кажу, овде надлежни, да у сладу са тим и инвеститор, односно „Ајдук аграр“ доо достави изјаву којом под пуном материјалном и кривичном одговорношћу потврђује да инвестиција није почета само ради добијања сагласности надлежне Комисије.

„Општина Бачка Паланка у праву првенства закупа пољопривредног земљишта у државној својини „Ајдук аграр“ Деспотово даје пољопривредно земљиште у државној својини укупне површине преко 70 хектара и то на период од 30 година. Уз цену од 207 евра по хектару по години“, каже председник Скупштине општине Мита Лачански за „Дневник“ и додаје да аранжман почиње да важи од 2018-19. агроекономске године.

По Инвестиционом плану „Ајдук аграр“ доо планира запошљавање 44 радника у наредне три године. У овој агроекономској години 15, у наредној 10, а у 2019-20. години 19 нових радника. Одлука се образлаже проценом да ово предузеће планира значајно инвестирање.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на
нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

Извор: БачкаПаланкаИнфо.цом / Dnevnik / Фото: Dnevnik

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.