недеља, 20 септембра, 2020
Насловна / Вести / Паланчани за седам дана два пута дају крв

Паланчани за седам дана два пута дају крв

БАЧКА ПАЛАНКА: У просторијама Црвеног крста Бачка Паланка екипа Завода за трансфузију крви Нови Сад у среду организује целодневну акцију.

То је редовна мартовска акција доборовољног давања крви у овом граду и она ће бити спроведена у времену од 8 до 12 и од 14 до 18 сати. Међутим, због смањених залиха крви, а повишених потреба за драгоценом течношћу у Црвеном крсту Бачка Паланка ће се одржати друга, ванредна акција 14. марта и то у времену од 8 до 12 сати.

У Црвеном крсту кажу да је реч о ситуацији када крви треба угроженима, а да се нов начин организовања добровољног давања крви уходава и да ће временом све доћи на своје место. Тачније, кажу да, на пример, како се крв може давати само организовано преко Завода за трансфузију крви, а не директоно у здравственим установама, долази до оваквих случајева.

Данас у Маглићу, Кулпину и Кикинди
Екипе Завода за трансфузију крви обилазе током недеље више места широм Војводине и позивају све добровољне даваоце да се прикључе акцији. Данас су у Дому културе у Маглићу од 8 до 10 часова, у Месној заједници Кулпин од 10.30 до 12.30 часова и у просторијама Црвеног крста у Кикинди од 9 до 12 часова. У четвртак добровољни даваоци крв ће моћи да дају у Хали спортова у Беочину од 8 до 11 часова, у Позоришту у Србобрану од 9 до 12 часова. У петак мобилна екипа иде у Бачко Петрово Село, где је акција од 8 до 11 часова и у Дому заједнице у Молу од 8 до 10 часова.

Дешава се, на пример, да се у појединим срединама добровољни даваоци нису навикли на нову организацију, па када негде закаже мора се организовати ванредна акција где ова хумана мисија има традицију. У Бачкој Паланци нема никаквих промена, јер овде су се све акције увек организовале у сарадњи Завода за трансфузију крви и ЦК, а Паланчани, односно житељи ове општине, су хумани што потврђује да се више од деценије убрајају међу најхуманије средине у Србији.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

Извор: БачкаПаланкаИнфо.цом / dnevnik.rs / Фото: dnevnik.rs

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.