nedelja, maj 20, 2018
Naslovna / Vesti / Parlamentarnih izbora neće biti, samo predsedničkih

Parlamentarnih izbora neće biti, samo predsedničkih

Parlamentarnih izbora ove godine neće biti, već samo predsedničkih.

Lider Srpske napredne stranke i budući kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić bi trebalo najverovatnije sutra da javnosti, ali i političkim partnerima i rivalima, saopšti odluku da će biti raspisana samo trka za predsednika države, javlja Sputnjik.

Vladajuća koalicija je proteklih dana bila podeljena oko toga da li bi trebalo da se i ove godine, istovremeno sa predsedničkim, održe i izbori za republički parlament.

Sputnjik podseća da su za tu opciju bili Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme, Krkobabićev PUPS i Karićev Pokret snaga Srbije, koji su čak i javno apelovali na Vučića da utiče na raspisivanje parlamentarnih izbora. Navodno, i deo SNS je zagovarao tu opciju.

Vučić je prelomio da će biti stabilnija situacija u državi ukoliko se održe samo izbori za šefa države. Preteglo je i stanovište da u vreme regionalnih potresa, političke krize u Bosni i Hercegovini, zaoštrenog stanja na Kosovu i Metohiji, ne bi bilo svrsishodno da se čak ni privremeno pravi vakuum u svim vodećim državnim institucijama.

Pročitajte i ovo

Šesti Đinđuveraj 12. maja

Šesnaesti po redu „Đinđuveraj“ sajam unikatno ručno rađenog nakita održaće se 12. maja 2018. u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *