недеља, 20 септембра, 2020
Насловна / Вести / Подиже се оптичка телекомуникациона мрежа Бачке Паланке

Подиже се оптичка телекомуникациона мрежа Бачке Паланке

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно предузеће „Стандард“ почело је реализацију прве фазе пројекта Градске оптичке телекомуникационе мреже.

Тачније, почело је повезивање будућег главног чворишта мреже, у „Стандарду“, са семафоризованом раскрсницом Трг братства и јединства и Улице ЈА, код зграде Гимназије. На овој раскрсници поново ће бити успостављен видео -надзор.

– Вршиће се контрола саобраћаја, снимање прекршаја уз процесуирање прекршилаца пред полицијом и судским органима – каже Мирослав Сићевић, директор „Стандарда“ и подсећа да су информационо- – комуникационе технологије присутне у свим сферама савременог живота, а могу и треба да постану основ економског раста и ефикасности пословних активности.

Основни циљ изградње оптичке телекомуникационе мреже на територији бачкопаланачке општине јесте реализација пројекта увођења јединственог информационо технолошког система јавног сектора општине. Обједињени ИТ систем, повезан са градском оптичком телекомуникационом мрежом, омогућиће ефикасност, брзину и велике уштеде у локалним јавним предузећим, установама, школама, вртићима, здравственим установама и другим службама од интереса за функционисање локалне самоуправе, појашњава Сићевић. Смањиће се потреба за појединачним изнајмљивањем сервиса других телекомуникационих оператера.

У „Стандарду“ кажу да ће се изградњом Градске оптичке мреже омогућити реализација пројекта „Бачка Паланка безбедан град“. – Овај пројекат има снажну подршку председника општине Бранислава Шушнице, а наставиће се идуће године за шта су планирана средства у општинском буџету за 2018. годину – додаје Сићевић. – Друга фаза предвиђа повезивање оптичком мрежом ЈП „Стандард“ и општинског Јавно комуналног предузећа „Комуналпројект“ са зградом Општинске управе.

Покрајински секретаријат за привреду АП Војводине, односно његово Одељење за логистику, даје пуну подршку реализацији овог и сличних пројеката. „Стандард“, односно Општина Бачка Паланка има урађен пројекат и грађевинску дозволу за изградњу оптичке мреже у улицама Трг братства и јединства, Краља Петра Првог и Југословенске армије. То даје могућност да се конкурише за додатна средства код покрајинских, републичких и других фондова, потврђује Сићевић.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.