недеља, 20 септембра, 2020
Насловна / Вести / Подмлађују се добровољни даваоци крви

Подмлађују се добровољни даваоци крви

Прва овогодишња акција добровољног давања крви у општини Бачка Паланка, одржана је још 9. јануара у Гајдобри, а потом и у општинском седишту.

Радници Завода за трансфузију крви из Новог Сада посебно су истакли да је у Бачкој Паланци све већи број младих људи, како мушкараца тако и жена, који добровољно дају крв. По пракси која је уведена у последња четири месеца у овом граду акција добровољног давања крви одвија се цео дан, односно двократно од 8-12 сати и од 14-18 сати.

– У Гајдобри је крв дало 35 људи што је за село са око 2.800 становника изузетан одзив, с обзиром да је то била прва акција после новогодишњих и божићних празника – каже Анђелка Никић, стручни сарадник Црвеног крста у Бачкој Паланци.

– У Бачкој Паланци до подне је крв дало 80 добровољних давалаца, а у послеподневној акцији још 37, од којих је њих 13 први пут дало крв, а реч је о младим људима.

Лазар Мишков из овдашњег ЦК каже да је ове године планирано да се одрже 44 акције добровољног давања крви, а од тог броја 12 ће бити одржано у Бачкој Паланци. Током 2016. године у овој општини крв дало близу 3.000 људи што је повећање од 10 одсто у односу на 2015. годину и чини више од пет одсто укупног становништва општине, што Паланку квалификује да као и у претходних десет година носи звање најхуманије средине.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Dnevnik)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.