ponedeljak, maj 21, 2018
Naslovna / Vesti / Potvrda da ste živi košta 3.000 dinara

Potvrda da ste živi košta 3.000 dinara

U mestima gde postoje javni beležnici službe overe u opštinama i sudovima od 1. marta više ništa ne overavaju.

Građani kod notara plaćaju mnoge usluge koje su do sada bile besplatne, a u opštinama tvrde da će građani kod notara čekati duže, čak i nekoliko dana.

„Overene papire kojima se ostvaruje pravo na tuđu negu i pomoć mogli ste da dobijete za petnaestak minuta i to besplatno, dok se kod notara plaća. Za sve socijalne kategorije, za izbegla i raseljena lica, usluge overe bile su besplatne, baš kao i overe medicinske dokumentacije za invalidsku penziju“, kaže za „Politiku“ službenica opštine Palilula.

„Prošle nedelje došla nam je starija žena kojoj su notari tražili 22.000 dinara za overu 40 otpusnih lista iz bolnice, što joj je potrebno za ostvarenje prava na invalidsku penziju“, dodala je službenica.

Opštinari nisu naplaćivali ni izlazak na teren radi izdavanja potvrde o životu, što je mnogim starijim sugrađanima potrebno zbog inostranih penzija. Notari ovu uslugu naplaćuju, pa će potvrda da je nepokretna baka živa koštati 3.240 dinara. Od toga je izlazak na teren 2.700 dinara, a sama potvrda je 540 dinara.

Sve informacije o Bačkoj Palanci i okolnim mestima možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Politika)

Pročitajte i ovo

Šesti Đinđuveraj 12. maja

Šesnaesti po redu „Đinđuveraj“ sajam unikatno ručno rađenog nakita održaće se 12. maja 2018. u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *