субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / Предшколска установа „Младост“ друга кућа за 900 малишана

Предшколска установа „Младост“ друга кућа за 900 малишана

Предшколска установа „Младост“ у Бачкој Паланци, по речима стручњака, спада у ред најуспешнијих у Војводини, а крајем прошле и почетком ове године број уписане деце премашио је 900, узраста од једне године живота до оних који идућег септембра крећу у први разред основне школе.

Данас „Младост“ има седам објеката, један више у односу на 2015. годину. Поново је у функцији реновирани вртић „Бамби“, који је пет година био затворен, овде познатији као Бело забавиште и у којем борави око 100 деце, а отворена су и издвојена одељења у Деспотову и Товаришеву.

Горан Шатара, директор ове установе, изјавио је да је прошлу годину у раду обележило проширење капацитета, повећање броја запослених и да су на тај начин помогли бројним суграђанима. Додаје да ће се тренд проширења установе наставити и у овој години, јер је жеља да у сваком селу (има их 13 у општини са преко 55.500 становника), где постоји потреба, предшколство буде доступно малишанима. Извесно је да ће се то ове године догодити у Силбашу, а вероватно и у Обровцу, али планирано је и повећање капацитета и у самој Бачкој Паланци.

Овде веле да им је циљ стално подизање квалитета васпитно-образовног рада, подизање квалитета услова боравка најмлађих… Директор посебно истиче квалитетне и марљиве раднике Предшколске установе, а, како је рекао, не мисли само на васпитачице које учествују непосредно у васпитно-образовном раду, већ на све запослене од куварица, хигијеничара, сервирки, техничког особља, до правне и финансијске службе. Посебно истиче улогу локалне самоуправе која омогућава успешан рад „Младости“.

Општина Бачка Паланка је оснивач ове предшколске установе, а запослени кажу да надлежни имају пуно слуха за сваку потребу и жељу оних који брину о малишанима којима су објекти у којима скоро свакодневно бораве у једну руку и друга кућа, поред оне где живе са својим породицама. Васпитачи имају сарадњу са Центром за социјални рад, Црвеним крстом, овдашњим Домом здравља, Полицијском станицом, Општинским судом, и свима онима који могу да олакшају боравак малишана и живот запослених у установи. Посебно се истиче добра сарадња са компанијама „Таркет“, „Ћосић“, „Фруктус“ (донира велике количине чајева)… Кажу да привредници радо сарађују са предшколством, јер деца су будућност овог друштва.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Dnevnik)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.