петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / Проблеми са новим здравственим књижицама

Проблеми са новим здравственим књижицама

Електронске здравствене књижице користе се тек месец дана, али већ задају муке грађанима.

– Добили смо нове књижице, фирма је уредно платила доприносе, али када сам отишла код лекара настао је проблем. Када су у Дому здравља убацили књижицу у читач, показивало је да није оверена, па су ме вратили. На крају се испоставило да РФЗО не ажурира редовно податке о осигураницима – рекао је за „Куирир“ један корисник нове књижице, који се редакцији обратио желећи да их обавести о проблему, а преноси „Мондо“.

Други су се жалили на квалитет књижица јер им је, како кажу, отпао чип! У том случају морате до шалтера РФЗО како бисте уложили рекламацију.

Нове књижице су, кажу, створиле гужве у чекаоницама домова здравља зато што медицинари још нису савладали рад на систему за чиповане документе.

У РФЗО, међутим, кажу да нема никаквих проблема у примени нових књижица, и додају да је на сајту Фонда могуће проверити да ли је све у реду са књижицама, затим преко апликације, као и путем телефона, преноси „Мондо“.

У РФЗО одбацују и примедбе на квалитет картица и недостатке система.

– Фонд није одговоран за материјал од кога се производе картице. Такође, перформансе здравствених информационих система у здравственим установама нису у нашој надлежности – кажу у РФЗО.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.