петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / Продужен зимски распуст!

Продужен зимски распуст!

Продужен зимски распуст у Војводини

Зимски распуст у Војводини је продужен, па ће друго полугодиште, уместо 10. јануара, у основним и средњим школама почети 15. јануара.

Ресорни покрајински секретарМихаљ Њилаш рекао је да је школски календар измењен првенствено да би се изједначили датуми завршетка наставне године покрајинских и републичких школа.

„С друге стране, продужетком зимског распуста смањују се јануарски трошкови војвођанских средњошколаца, јер ће бити у могућности да, уместо на месечном, купе карту за превоз на полумесечном нивоу“, навео је Њилаш. Додао је и да је ђацима који су смештени у ученичким домовима омогућено да плате трошкове становања за пола месеца, а да ће школе овим путем, између осталог, смањити трошкове за грејање.

Оценио је да ће, захваљујући измени покрајинског школског календара, „ђаци почетак другог полугодишта дочекати одморнији, што може само позитивно да се одрази на њихов целокупни учинак у образовним установама“.

У другом полугодишту одржаће се две наставне суботе – 14. априла (према распореду часова за петак) и 5. маја (према распореду часова за понедељак).

Последњи дан школске године за мале матуранте је 31. мај, док је за ученике од првог до седмог разреда то 14. јун 2018.

Матурантима гимназија настава се завршава 24. маја, ученицима завршних разреда трогодишњих стручних и четворогодишњих средњих школа 31. маја, док је свим осталим средњошколцима последњи дан школске године 21. јун.

Све
информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на
нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер
налогу @BackaPalanka021

Извор: 021.rs

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.