субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / Професор енглеског из Бачке Паланке уметник у цртању
Мирослав Шуњкић

Професор енглеског из Бачке Паланке уметник у цртању

Поред тога што ради као професор енглеског језика у средњој школи Др „Радивој Увалић“ у Бачкој Паланци, Мирослав Шуњкић слободно време проводи у цртању графитном оловком. Свој таленат открио је у најранијем детињству, а данас на радове овог самоуког уметника, не остају равнодушни ни академски сликари.

Овај тридесетосмогодишњи професор енглеског језика црта откад зна за себе. Када је имао три године, настао је први рад. Још у основној школи учитељица је препознала његов таленат. Планирао је да упише уметничку школу, али љубав према страним језицима је победила. Упоредо је неговао и дар за цртање.

„Има ту свега, ја сам свестран. Волим да цртам и природу, људе, животиње. Претежно графитном оловком радим, мада у последњих неколико месеци цртам и дрвеним бојицама. То је сродан медиј, али је мало другачији. Графит ми највише одговара за детаљне цртеже. У суштини, човек се лако прилагоди…ако имате талента и воље“, наводи Шуњкић.

„Што више цртате то вам се више изражава моћ запажања, а детаљи су веома битни, јер управо они дају аутентичност радовима“, сматра Мирослав.

На његове цртеже нису остали равнодушни ни ђаци којима предаје.

„Понекад из шале нешто нацртам. Правио сам и оригами фигуре за ученике, да их наградим када су вредни на часу. И за њих је било изненађење када су видели овако детаљне радове, за један цртеж је потребно и до десет сати рада“, истиче.

Друштвене мреже омогућиле су да радове Мирослава Шуњкића виде и људи у иностранству, а понеко и наручи портрет омиљеног глумца или спортисте.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/RTV)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.