петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / ПТИЧИЈИ ГРИП: Постоји ли опасност у Бачкој?

ПТИЧИЈИ ГРИП: Постоји ли опасност у Бачкој?

Због објективне и реалне опасности од ширења птичјег грипа на територији наше земље, пре свега на подручју Севернобачког и Западнобачког округа, на снази су мере за сузбијање болести које је препоручила Управа за ветерину Министарства пољопривреде и заштите животне средине.

У Севернобачком округу јуче је одржан састанак оперативног тима Окружног штаба за ванредне ситуације, на коме су договорене мере уколико се појави случај авијарне инфлуенце.

– Сви органи су припремљени. Постоје мере које ће Управа за ветерину спроводити путем републичког инспектора за ветерину а у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Војском Републике Србије и локалним самоуправама – објашњава Драги Вучковић, начелник Севернобачког округа.

tdm-voce-baneri-320x50-1

– Болест није опасна за људе, већ за птице и пернате животиње. Уколико се појави и уколико буде морало да дође до уништења пернате живине, насталу економску штету газдинствима и правним субјектима у целости ће надокнадити Министарство пољопривреде, путем Управе за ветерину – додао је он.

Први случајеви птичјег грипа типа Х5Н8 у Мађарској забележени су почетком новембра, а до сада је уништено око 80.000 заражених патака, гусака и ћурака.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.