субота, 15 августа, 2020
Насловна / Вести / Санирано сметлиште у Челареву

Санирано сметлиште у Челареву

Обзиром на учесталост проблема са отпадом на сметлишту у Челареву ЈКП „Комуналпројект“ је на основу решења комуналне инспекције санирао смеће које се налази на јавној површини.

У договору са Општинском управом Бачка Паланка ЈКП „Комуналпројект“ је у петак, 20.04.2018. године сво смеће које се налази на делу сметлишта, а које је на јавној површини, санирао и тај део сметлишта је очишћен.

– Више пута смо апеловали на несавесне привредне субјекте да индустријски отпад не одлажу на поменуто сметлиште и на места на којима то није предвиђено управо из разлога што затрпају прилазни пут сметлишту и сав отпад се прошири до главног пута. Поменути отпад, осим што загађује животну околину, такође, угрожава саобраћај – кажу из Комуналпројекта

– На последњој седници Скупштине општине Бачка Паланка одборници су усвојили одлуку да Општинска управа Бачка Паланка буде закупац тог дела површине која је у овом тренутку приватно власништво „Делта Аграр“ -а.

– Договор је такав да ће Општина поверити одржавање тог дела површине ЈКП „Комуналпројект“ -у и на тај начин успели бисмо да решимо проблематику имовинско – правних односа и саму проблематику сметлишта, јер бисмо тада могли редовно да је одржавамо – стоји у саопштењу ЈКП Комуначпројект које је потписала Тамара Пилиповић, особа задужена за односе са јавношћу.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.