недеља, 20 септембра, 2020
Насловна / Вести / Стоп насиљу, вршњачком насиљу и наркоманији!

Стоп насиљу, вршњачком насиљу и наркоманији!

НАСИЉЕ РАЂА НАСИЉЕ… СИЛА АКЦИЈЕ ЈЕДНАКА ЈЕ СИЛИ РЕАКЦИЈЕ…

Добро познате дефиниције, једна филозофска, а друга научна, физичара Исака Њутна ( ако Ви клинци данас уопште знате ко је Исак Њутн, I II III Њутнов закон, који сам ја учио у 5. основне сколе ), а камо ли да знате филозофију, значење и примена дефиниције НАСИЉЕ РАЂА НАСИЉЕ

Бес, негативна енергија, депресија, желите све и одмах, мислите да све знате, такозвано Q-рчење да сте посисали сву памет овог света, све боље знате па чак и од ваших родитеља, лети те као мува без главе.  Једино што знате да имате нека ваша права, да родитеље окривљујете што Вам је лоше у зивоту, да их омаловажавате и Ви њима држите предавање, придике и критике, како и шта они треба да раде у својим животима, мало сте себи дали више на значају, а помоћ и савете РОДИТЕЉА не примате и не прихватате…

Идоли су Вам КРИМИНАЛЦИ који се појављују у медијима и држе моралне придике младима.
Проблеми Вас напаљених, набеђених, надобудних, Q-рчевитих клинаца су :

1. НЕОБРАЗОВАНОСТ,
2. НЕПОШТОВАЊЕ СТАРИЈИХ,
3. НЕОДГОВОРНОСТ,
4. САМОВОЉА,
5. НЕДИСЦИПЛИНА,
6. НЕТОЛЕРАНЦИЈА,
7. НЕМАЊЕ САОСЕЋАЊА ЗА ДРУГЕ,
8. НЕДОВОЉНО ЖИВОТНО ИСКУСТВО,
9. НЕПОШТОВАЊЕ ПРАВА И ОБАВЕЗА У ПОРОДИЦИ, ДРУШТВУ, ЗАЈЕДНИЦИ,
10. НЕПОЗНАВАЊЕ ОСНОВНИХ МОРАЛНИХ И ЕТИЧКИХ ПРИНЦИПА И КОДЕКСА ПОНАШАЊА.

Када би мало више слушали, а мање филозофирали веће би шансе имали да успете у животу.
Живот који имате је само ЈЕДАН, поштујте га и цените. Почните се бавите правим стварима, живот је и сувише леп да би га траћили на разне глупости које Вас могу довести и до нажалост пребрзог краја ваших живота (што се нажалост и дешава).

prijavi-problem-1-mali-baner-320x50

Немојте одговарати на сваки вид провокације, ако можете избегните сукоб, ниси слабић ако се повучес, ако прећутис и склониш.
Напротив такав си мудрији, паметнији и зрелији. Твој живот нема цену, зато га цени и поштуј.

Живи свој живот што боље можес, уживај у њему, јер живот је ипак само ЈЕДАН.

Покушај да будеш свој и да сам себе чувас, јер како кажу ко се сам чува и Бог га чува. За идеале гину будале, ти буди дипломата у свом животу, узми све што је добро и одбаци све што је лоше.

Бави се спортом због свог здравља, психичког стања, физичке активности. Бес и гнев који имаш у себи, избаци на тренингу а не на улици, породици, школи итд.

Ја сам био у твојим годинама и у луђем времену одрастао, за разлику од тебе проживео веома тешка времена, те стога имам пуно право да ти се овако обратим, теби и твојој генерацији.

Пробај да уживас у животу, а не у наркотицима и алкохолу. Пробај да слушаш а не да се свађаш.
За леп живот потребно је тако мало труда. Није живот шака пуна новца, кафане са столовима пуних алкохола, дилера који те трују разном хемијом. Тренутно пијаство и тренутак живота под утицајем наркотика је улазница за пако тебе, твоје породице и пријатеља.

Главу горе немој да се предаш, јер фрајери тренирају, лудаци се дрогирају.

НАПОМЕНА!

Због све већег пораста насиља у Бачкој Паланци, портал www.backapalankainfo.com покренуо је акцију СТОП НАСИЉУ, ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ И НАРКОМАНИЈИ. Ово је само један од мотивационих чланака у низу. Све Ваше предлоге, сугестије… шаљите на адресу портала backapalankainfo@gmail.com

Ускоро нове акције…

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Vladimir Savić)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

One comment

  1. A plus toga im nastavnici i ucitelji daju lep primer „postovanja“ vlasti….hajde na strajk male su nam plate.A to sto su deca pretrpana gradivom i sto nasilje sve vise buja eeee to je manje vazno…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.