недеља, 20 септембра, 2020
Насловна / Вести / Шушница започео посете здравственим амбулантама у граду и селима
Председник Oпштине Бранислав Шушница

Шушница започео посете здравственим амбулантама у граду и селима

Као што је и обећао председник Општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница, почео је посете здравственим амбулантама у граду и селима ове локалне самоуправе.

Заједно са др Гораном Ступаром, директором Здравствене установе „Др Младен Стојановић“ прво су проверене притужбе грађана које су се односиле на дуго чекање у Здравственој амбуланти у Новој Паланци, делу града где живи око 12.000 становника.

– Сазнао сам да се наши суграђани, односно пацијенти не жале на квалитет медицинске услуге, већ на дуго чекање када је реч о добијању рецепата, а како су рекли некада се чека и пар дана – констатовао је Шушница.

– Разлог је у чињеници да здравству у нашој општини недостаје лекара. Како сам разумео о здрављу преко 55.000 становника наше општине по потреби треба да брине 69 лекара, а у нашем Дому здравља и амбулантама у Бачкој Паланци и 13 села раде 64.

Овде се пуно очекује од најаве министра здравља Златибора Лончара, да ће се до краја године запослити око 400 медицинских радника. Кажу у Паланци да би то било решење и за дуже чекање на рецепте у појединим амбулантама. Овде је очигледно да садашњи број лекара, а понегде их ради само један, не могу упоредо да постигну прегледање пацијената и исписивање рецепата, првенствено хроничним болесницима, који углавном долазе само по рецепте.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Dnevnik)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.