петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / Свечана седница СО Бачка Паланка: Највиша признања вредним људима

Свечана седница СО Бачка Паланка: Највиша признања вредним људима

БАЧКА ПАЛАНКА: У присуству бројних гостију свечаном седницом Скупштине општине Бачка Паланка, обележен је дан ове локалне самоуправе.

Највиша општинска признања, повеље су примили „Ковис БП“ д.о.о. и градска Месна заједница „Стари град“, а од појединаца Златну значку Мита Плавшић, пољопривредни произвођач и Никола Ћирић, члан Удружења одгајивача ситних животиња „Голуб“.

„Цена успеха је тежак рад, посвећеност послу и одлучност да дамо све од себе задатку који је пред нама, а то је на крају бољи живот у нашој средини“, рекао је председник Општине Бранислав Шушница и подсетио на оно што је локална власт урадила од маја прошле године.

„После пет година паузе поново је отворен вртић „Бамби“, само за реконструкцију ОШ „15.октобар“ у Пивницама издвојили смо 16 милиона динара. Почетком године на конкурсу Управе за капитална улагања АПВ пројекат „Комплекс отворених базена“ у Бачкој Паланци добио је 32 милиона, а ми смо определили из нашег буџета 21 милион како би после неколико година коначно завршили овај објекат. У току је реализација пројекта изградње фекалне канализационе мреже у индустријској зони „Север“ у Паланци, градимо и у Радној зони „Нова Гајдобра“. Пројекти спортских хала актуелни су у Деспотову и Гајдобри, повезујемо нов бунар у Паланци са мрежом, можемо се похвалити новим бунарима у Пивницама и Силбашу и ревитализацијом постојећих у Парагама и Обровцу. У реконструкцију зграде Културног центра у Паланци биће уложено преко 40 милиона, ове године релизоваће се трећа фаза пројекта „Адаптација и санација молитвеног дома Свети Антун“ у Бачкој Паланци.“

Потписано и братимљење бачкопаланачке општине са општином Зубин Поток, а званично је отворена и нова велика управна зграда „Ковиса“.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.