недеља, 20 септембра, 2020
Насловна / Вести / U Bačkoj Palanci pacijenti se žale na neljubazne zdravstvene radnike

U Bačkoj Palanci pacijenti se žale na neljubazne zdravstvene radnike

BAČKA PALANKA – Dom zdravlja u Bačkoj Palanci našao se na spisku Ministarstva zdravlja kao neažurna ustanova, koja nije dostavila dovoljan broj termina za lekarske preglede tokom marta meseca. U Domu zdravlja ističu da je ta informacija netačna i da je u pitanju gruba greška. …

Istraživali smo da li su građani zadovoljni uslugama tamošnjeg Doma zdravlja.

Pored pritužbi na nedostatak lekara specijalista, dugog čekanja na zakazane preglede, pacijenti se često žale i na neljubazne zdravstvene radnike.

Majka deteta sa autizmom, Jaroslava Molnarova, neprijatnost je doživela od strane medicinske sestre, koja je bez konsultacija sa dežurnim lekarom, procenila da Marko sa visokom temperaturom, nije urgentan pacijent.

„Kada duže čekamo, moje dete se uznemiri počne da vrišti. Da ne bi došli do te situacije, pitala sam sestru koliko ćemo da čekamo, a ona mi je odgovorila da moram da budem strpljiva, jer autistično dete nije invalidno lice“, priča majka.

„Svi doktori kažu da petog u mesecu dođemo po termin za pregled. Ja sam bila i dobila sam termin za ultrazvuk abdomena za dvadeset i peti april, a urološka kontrola u Novom Sadu, koja je zakazana pre šest meseci je dvadeset i četvrtog aprila. Zanimljivo…“, u čudu zaključuje pacijentkinja.

„Svi pacijenti koji su nezadovoljni uslugama Doma zdravlja, mogu da ostave pismenu primedbu kod Zaštitnika prava pacijenata. Mi te pritužbe analiziramo i građanima odgovaramo. Cilj je da pacijenti budu zadovoljni“, kaže direktor dr Goran Stupar.

„Greškom smo se našli na spisku Ministarstva zdravlja, kao jedna od četrnaest zdravstvenih institucija u Srbiji, koje nisu na vreme dostavile termine za lečenje svojih pacijenata. Te informacije je moguće proveriti, one su dostupne javnosti“, naglašava dr Stupar.

„Ljudi kada vide da je moje dete drugačije, sami ponude pomoć. Puste nas preko reda u prodavnici, pošti…smatram da Dom zdravlja pogotovu, treba da vodi brigu o osobama sa invaliditetom. Da imaju više razumevanja“, dodaje Jaroslava Molnarova.

Bačkopalanački Dom zdravlja zdravstveno brine o 55.000 stanovnika opštine. Čini se da pacijenti imaju razumevanja za nedostatak lekara specijalista, dugo čekanje na zakazane preglede, ali neljubaznost pojedinih zdravstvenih radnika, zaslužuje svaku osudu.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

One comment

  1. Evo i od mene pritužba na POJEDINE radnike Doma zdravlja.
    Dovela sam baku sa slomljenom rukom na hitnu, sa hitne me poslali u opštu medicinu. Medicinski brat me šalje da tražim ko že nas primiti, od vrata do vrata nas šetaju, na posletku nas vraćaju ponovo na hitnu. Ovo je strašno što se radi. Na hitnoj nas prima doktorka, jer sam sestri objasnila da u Opštoj medicini neće da prime, tu je baka pregledana, poslata na rengen gde je konstatovan prelom ruke, koji je bio bolan, ruka crna i natečena. Hvala doktorki na hitnoj, poslala nas je na Urgentni u N.Sad gde smo sve ostalo obavili.
    Još jednom da napomenem da ipak treba proceniti da li se pacijent treba primiti, jer ovo je bio nesrecan slučaj, koji se svakom može desiti, i smatram da takve pacijente treba primiti, ja znam da niko ne dolazi lekaru ako ga ne boli ili ima potrebu da mu se propišu lekovi, ali što je prioritet treba da se poštuje.
    Ovo još nisam doživela u životu. Hvala što ste bili ljubazni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.