субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / У Бачкој Паланци пораст насиља!

У Бачкој Паланци пораст насиља!

Вербално и физичко, али и сексуално и Интернет насиље међу вршњацима, данас су честа појава, било да се оно одиграва у школи или изван ње. Да би зауставили, или бар смањили број случајева вршњачког насиља, неопходна је комуникација између деце, родитеља и државних институција, чуло се на конференцији „Рука пријатељства, осмех на лицу“ коју је организовало Удружење „Родитељ“ Бачка Паланка.

Петнаестогодишњи Вукашин Симић из Вршца убијен је на улици, када га је ножем на смрт избо малолетни П.Н.

Неколико месеци касније његова мајка Сандра, основала је Удружење за борбу против малолетничке деликвенције „Вукашин Симић“ са циљем да се уз помоћ малолетника, који бораве у поправним домовима, због преступа које су починили, едукују деца по школама.

„Вукашин је настрадао несрећним случајем, није био актер целе приче. Васпитавати децу у Србији данас је веома тешко. Време у коме деца одрастају је сурово. Ми смо га створили за њих, деца се не сналазе“, прича Сандра, Вукашинова мајка.

„Фондација ‘Тијана Јурић’ едукује децу, родитеље, просветне раднике, али то није довољно. Морамо радити на системским променама. Закони морају бити у складу са временом у којем живимо. Једина адекватна казна за убиство детета је казна доживотног затвора“ рекла је Бојана Латиновић из Фондације „Тијана Јурић„.

„У односу на прошлу годину, бележи се пораст свих видова насиља од породичног, сексуалног до вршњачког. То су туче на улици, изнуђивање новца и психичко малтретирање“, каже Вера Петровић из Центра за социјални рад Бачка Паланка.

ФОТО: Мирослав Карановић
ФОТО: Мирослав Карановић

На конференцији под називом „Рука пријатељства, осмех на лицу“ коју је организовало Удружење „Родитељ“ из Бачке Паланке, било је речи о све већој потреби оснивања националног регистра о несталој деци, као и о све већем проблему педофилије у Србији.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/RTV)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.