subota, maj 25, 2019
Naslovna / Vesti / U Bačkoj Palanci se imenuju direktori opštinskih firmi

U Bačkoj Palanci se imenuju direktori opštinskih firmi

Među 30-tak tačaka dnevnog reda, a najvažnija je usvajanje rebalansa budžeta za 2017. godinu o čemu će odbornike izvestiti predsednik opštine Branislav Šušnica, na današnjem zasedanju bačkopalanačke Skupštine je i imenovanje direktora dva važna opštinska javna peduzeća.

Komisija za sprovođenje konkursa odlučila je da se od dva kandidata za direktora JKP „Komunalprojekt“ izabere Aleksandar Bogunović, diplomirani grafički inženjer koji je do sada bio vršilac dužnosti direktora. Pred odbornicima će se naći i predlog za imenovanje direktora opštinskog Javnog preduzeća „Standard“, doskora Direkcija za izgradnju opštine Bačka Palanka.

Komisija za sprovođenje konkursa opredelila se za Miroslava Sićevića, diplomiranog inženjera tehnologije koji je do sada radio ovaj posao kao vršilac dužnosti.

Pred odbornicima će se naći i finansijski planovi i izveštaji o poslovanju preduzeća i ustanova kojima je osnivač bačkopalanačka opština.

Po obavezi opštine kao osnivača Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović”, ova zdravstvena ustanova planirala je skoro 15 miliona dinara iz opštinskog buyeta. Dr Goran Stupar, direktor Doma zdravlja obrazložio je da je u pomenutoj sumi 5,6 miliona dinara predviđeno za plate radnika koje ne finansira Republički fond zdravstvenog osiguranja.

Takođe, za plate radnika u apotekarskim jedinicama u selima ove opštine predviđeno je 5,7 miliona, a za troškove pregleda sportista milion dinara. Još 1,5 miliona namenjeno je za konsultativne usluge specijalista iz raznih oblasti na koje Dom zdravlja kao ustanova primarne zdravstvene zaštite nema pravo ili ih nema u dovoljnoj meri.

Odbornici će odlučivati i o izmenama kadrovskog plana opštinske uprave. Ima promena i kada je reč o broju izvršilaca i zvanjima službenika i nameštenika.

Po ovom kadrovskom planu biće po jedan službenik na položaju prve i druge grupe, 19 samostalnih savetnika i 50 savetnika, dva mlađa savetnika i devet saradnika, dva referenta i 26 viših referenata. U četvrtoj grupi je 14 nameštenika, a u petoj je predviđeno pet radnih mesta.

Sve informacije o Bačkoj Palanci i okolnim mestima možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Dnevnik)

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

One comment

  1. Šta li rade toliki savetnici?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.