субота, 15 августа, 2020
Насловна / Вести / У Општини Бачка Паланка пет сеоских клубова за старе

У Општини Бачка Паланка пет сеоских клубова за старе

БАЧКА ПАЛАНКА: Геронтолошки центар у Бачкој Паланци збрињава око стотину корисника, али има и друге службе, међу њима и ону која даје дневне услуге.

Поред осталог, надлежна је за рад клубова за стара и одрасла инвалидна лица у пет од 13 села која припадају овдашњој локалној самоуправи. Клубови постоје у Пивницама, Товаришеву, Челареву, Новој Гајдобри и Младенову.

– Клубови корисницима услуга обезбеђују задовољење свакодневних животних потреба, а посебно дружење, јачање солидарности, односно самопомоћи, као и културно-забавне, рекреативне, духовне и друге садржаје – каже др Милан Бајић, директор Геронтолошког центра. – Програми анимације старих и одраслих инвалидних лица подразумевају најразноврсније активности, почев од предавања о здрављу, социјално-пензијској заштити, па до рекреативних и образовних програма до успостављања пријатељских веза и размене са институцијама, школама, предшколским установама, удружењима и уметницима.

Геронтолошки центар обновио је уговор о сарадњи са Месном заједницом Челарево. За потребе клуба у овом месту додељене су просторије које се налазе у згради тамошњег Културног центра. У овим просторијама два пута недељно окупљају се чланови клуба из Челарева, друже се и баве креативним пословима.

– У Клубу за стара и инвалидна лица у Пивницама, осим редовног мерења крвног притиска и шћера у крви, обављена је едукација тамошњег чланства из домена медицине на тему „Савети за особе старије од 65 година“ с посебним освртом на правилну употребу лекова – каже, поред осталог, др Бајић. – Било је присутно око 30 особа које су поставиле велик број питања за Веру Пешић, главну медицинску сестру нашег Геронтолошког центра.

М. Суџум

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.