недеља, 20 септембра, 2020
Насловна / Вести / Ухапшен манијак са лажним фејсбук профилом! 

Ухапшен манијак са лажним фејсбук профилом! 

Припадници Управе криминалистичке полиције су, у наставку акције „Армагедон“, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала, ухаписли СР (40) из Ћуприје, осумњеног за кривично дело искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетном лицу.

Осумњичени је на друштвеној мрежи „Фејсбук“ креирао профил под лажним именом „Иван Петровић“ и лажном профилном фотографијом, представљајући се као дете старости 13 година ступао у контакт са малолетним лицима.

У тим контактима писао им је да има старијег друга који га води у лов и риболов и који му испуњава све жеље, али да за узврат врши са њим недозвољене полне радње. Затим би наговарао децу да упознају његовог друга и да заједно иду у лов и риболов, али да и они морају учествовати у сексуалним радњама.

Други Фејсбук профил педофила ухваћеног у акцији Армагедон

Када би стекао поверење детета путем лажног профила „Иван Петровић“, осумњичени Ш.Р. би затим слао деци захтев за пријатељство са свог правог профила и представљао се као „Иванов“ старији друг. На том профилу осумњичени је имао своју праву профилну фотографију.

Затим би децу питао да ли су за дружење и да ли им је „Иван“ објаснио шта још сем пецања треба да раде. Потом би у порукама говорио да је „Иван“ мало досадан и да ће некада ићи и сами без њега на пецање.

Предлагао је да дете дође у Ћуприју, а потом иду у његову викендицу, а да ће га касније одвести кући. Осумњичени је са оба профила тражио да дете слика свој полни орган и пошаље му фотографију.

Компанија Фејсбук је суспендовала профил „Иван Петровић“ који је креиран и стварни профил осумњиченог Ш.Р. након чега је осумњичени отворио нови лажни профил под називом „Игор Ристић“.

Са тог профила контактирао је децу са којима је већ био у контакту са свог стварног и лажног профила „Игор Петровић“, под изговором да му је вирус угасио профиле и да је то он и да жели да настави дописивање.

На новом лажном профилу „Игор Ристић“ има око 59 пријатеља и већи број су деца.

Како је досадашњим радом идентификована 1 жртва са којом је осумњичени ступио у контакт, позивају се грађани уколико располажу сазнањима да је њихово дете ступило у контакт са осумњиченим путем лажних профила на друштвеној мрежи Фејсбук под називима „Иван Петровић“ и „Игор Ристић“, да контактирају полицијске службенике Министарства унутрашњих послова на телефон 011 27 43 927.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.