субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / Војвођански градови махом слабо реагују на проблеме грађана

Војвођански градови махом слабо реагују на проблеме грађана

Само 10 од 35 градова у Војводини успешно спроводи комуналну услугу „Систем 48“, која подразумева брзу реакцију надлежних на пријављене проблеме грађана у општинама.

Како је саопштено са седнице Покрајинске владе, која је данас анализирала рад локалних самоуправа у Војводини, поменути систем није оправдао сврху свог постојања, делом зато што грађани нису били заинтересовани за понуђене услуге. Међутим, разлози су и техничке природе, „што поставља питање одговорности локалних самоуправа које су за увођење овог пројекта добиле средства из буџета Покрајине“.

„Систем 48“ само је једна од услуга које су поједине општине у Војводини одлучиле да уведу, а део је такозваног „Војвођанског стандарда“ који је дефинисала Покрајина, на основу стандарда битних Националној алијанси за локални економски развој (НАЛЕД) и сертификат који она издаје. „Војвођански стандард“ подразумева и постојање стратегије развоја за период 2014-2020. године и Канцеларије за локални економски развој (КЛЕР).

На седници Покрајинске владе је констатовано да су канцеларије за локални економски развој организоване у оквиру општинских и градских управа, углавном са високообразованим кадровима, пружиле квалитетнији рад у односу на претходни период, што за резултат има већи број припремљених и реализованих пројеката из скоро свих области.

У већини јединица локалне самоуправе месне канцеларије су умрежене и информатички повезане са општинским управама, што је добар пут приближавања електронске локалне администрације грађанима сваког насељеног места и предуслов ефикасном пружању услуга грађанима у месту становања, закључак је изнет на основу материјала који је припремио Покрајински секретаријат за локалну самоуправу.

(021)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.