subota, jul 21, 2018
Naslovna / Vesti / Vuletić najavio nova ulaganja u socijalnu zaštitu

Vuletić najavio nova ulaganja u socijalnu zaštitu

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić posetio je Gerontološki centar u Subotici, i razgovarao sa v.d. direktorom Nenadom Ivaniševićem i članom Gradskog veća Ilijom Đukanovićem.

U prethodne dve godine Gerontološki centar je od Pokrajinskog sekreterijata dobio više od sedam miliona dinara, čime će između ostalog biti izrađena projektno-tehnička dokumentacija i finanisrani radovi u ovoj godini.

Za „Kolevku” i dom za stare Pokrajina u proteklom periodu izdvojila 13 miliona dinara
Vuletić je u obilasku Gerontološkog centra rekao da su stanje i uslovi u obe socijalne ustanove u Subotici – Gerontološkom centru i Domu „Kolevka” zadovoljavajući, a Pokrajinska vlada je u proteklom periodu za ove dve ustanove izdvojila više od 13 miliona dinara.

„Krajem februara Pokrajinski sekreterijat će raspisati konkurs na kojem će pravo učešća imati sve ustanove socijalne zaštite, tako da očekujemo i nova ulaganja“, istakao je Vuletić.

Budžet Pokrajinskog sekreterijata za ovu godinu namenjen socijalnoj zaštiti je za 16 odsto viši, a pokrajinski sekretar je pozvao sve direktore ustanova socijalne zaštite da ne konkurišu samo za sredstva Pokrajinskog sekreterijata, veći na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Pročitajte i ovo

Šesti Đinđuveraj 12. maja

Šesnaesti po redu „Đinđuveraj“ sajam unikatno ručno rađenog nakita održaće se 12. maja 2018. u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.