utorak, maj 21, 2019
Naslovna / Vesti / Vuletić najavio nova ulaganja u socijalnu zaštitu

Vuletić najavio nova ulaganja u socijalnu zaštitu

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić posetio je Gerontološki centar u Subotici, i razgovarao sa v.d. direktorom Nenadom Ivaniševićem i članom Gradskog veća Ilijom Đukanovićem.

U prethodne dve godine Gerontološki centar je od Pokrajinskog sekreterijata dobio više od sedam miliona dinara, čime će između ostalog biti izrađena projektno-tehnička dokumentacija i finanisrani radovi u ovoj godini.

Za „Kolevku” i dom za stare Pokrajina u proteklom periodu izdvojila 13 miliona dinara
Vuletić je u obilasku Gerontološkog centra rekao da su stanje i uslovi u obe socijalne ustanove u Subotici – Gerontološkom centru i Domu „Kolevka” zadovoljavajući, a Pokrajinska vlada je u proteklom periodu za ove dve ustanove izdvojila više od 13 miliona dinara.

„Krajem februara Pokrajinski sekreterijat će raspisati konkurs na kojem će pravo učešća imati sve ustanove socijalne zaštite, tako da očekujemo i nova ulaganja“, istakao je Vuletić.

Budžet Pokrajinskog sekreterijata za ovu godinu namenjen socijalnoj zaštiti je za 16 odsto viši, a pokrajinski sekretar je pozvao sve direktore ustanova socijalne zaštite da ne konkurišu samo za sredstva Pokrajinskog sekreterijata, veći na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.