недеља, 20 септембра, 2020
Насловна / Вести / Замандаљени киосци у Бачкој Паланци биће уклоњени

Замандаљени киосци у Бачкој Паланци биће уклоњени

БАЧКА ПАЛАНКА: Предлогом Елабората о локацијама за привремено постављање мањих монтажних објеката, реч је о киосцима и баракама, на јавним површинама у Бачкој Паланци предвиђене су 32 локације и 61 објекат или уређај.

На основу обиласка и снимања терена у граду, Општинском већу предлоге је доставило Одељење за привреду општинске управе.

„Смисао доношења оваквог документа је да се свим постојећим киосцима, који не нарушавају изглед Бачке Паланке, или не праве сметње у саобраћају, омогући наставак рада“, рекао је Зоран Баћина, начелник Одељења за привреду.“За све киоске и бараке који не раде и који се налазе у руинираном стању или ометају безбедно одвијање саобраћаја биће предложено уклањање по налогу комуналне инспекције. Предузетницима ће бити остављен рок од месец дана да сами уклоне такве објекте, а ако то не учине уклањање ће се вршити о трошку власника објекта.“

То је само прва фаза увођења реда у ову област, што има и финансијску димензију, јер је приход од коришћења јавних површина уједно изворни приход Општине Бачка Паланка.  – Одлуком о постављању мањих монтажних објеката утврђују се надлежности према којима ће решење о заузећу јавне површине доносити Одељење за привреду, а наплату ће вршити локална пореска администрација – појашњава Баћина. – Одлуком је дат рок од 60 дана за закључивање уговора, односно издавање одобрења за постављање мањих монтажних објеката. Сви корисници, а не морају бити и власници, обавезни су да по објављивању Елабората у Службеном листу наше општине дођу у Општинску управу и потпишу уговор о привременом заузећу јавне површине. Потом су корисници обавезни да плаћају локалну комуналну таксу.

Ускоро ће исти принцип бити примењен и у 13 села бачкопаланачке општине.

М. Суџум

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.