субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / „Златне руке“ обучавају жене у Бачкој Паланци

„Златне руке“ обучавају жене у Бачкој Паланци

БАЧКА ПАЛАНКА: У првој фази Пројекта „Моје основно право – право на нормалан живот“ у Бачкој Паланци завршена је практична обука жена у оквиру употребно вредних занимња као што су: кројење, шивење, маникирање, фризерска делатност, израда накита, а радило се са десетак жена.

Овај пројекат је намењен, каже његов идејни творац професор Славица Јованов, женама из различитих социјалних миљеа. Реч је о женама које су биле жртве породичног насиља, или самохране мајке, Ромкиње, или жене из руралних средина. Циљ је да се побољша њихов друштвени положај, а да оне постану економски стабилније и самопоузданије.

Са њима су радиле чланице Удружења жена „Златне руке“ у Бачкој Паланци Аница Мучаловић и Славица Јерковић. Све активности су обављене у просторијама Удружења, а круна прве етапе је планирана изложба радова корисница пројекта. Носилац овог пројекта је фирма „Ема Куосхи“, а носиоци овог посла кажу да је интересовање велико и да ће се он временски продужавати. Јер, жеља је да што више жена добије прилику за смисленији живот, запошљавање и самопоштовање.
Све
информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на
нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер
налогу @BackaPalanka021

Извор: БачкаПаланкаИнфо.цом / М. Суџум / Фото: М. Суџум

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.